Туристичка виза, Патување, одмор ...

Турција > Молдавија


 Барањето за виза форма симнување

 
Донесе суштински влезна виза (визи не се издаваат на граничните освен оправдани случаи, а во некои гранични премини со конзуларните услуги). Стапки се повисоки од конзулатот.
 
Граница (влез преку воздушен, патен или железнички): само некои гранични станици наведени подолу имаат конзуларни услуги:
- Кишинев Меѓународниот аеродром;
- Граничен премин со Романија: Leusen, Sculeni и Кахул;
- Не граничниот премин со Украина нема конзуларни услуги.
Ресурс контрола пред да влезат на територијата на Молдавија: 1 септември 2001 година, на Молдавија власти бараат странски државјани кои сакаат да останат во Молдавија презентација, пари, најмалку еквивалент на САД $ 250 или минимум 50 американски долари дневно.
 
За Молдавија, во прилог на пасошот, ќе треба да се донесе Фото-URL. А чекање of7 дена е потребно. Во случај на итност, визата се издава во еден ден со доплата од 50%.
 
Туристичка виза тип
Еден влез 1 месец 50 долари
Слободен влез 2 месеци 80 долари
Еден влез 3 месеци 110 долари
Туристичка виза, Патување, одмор ... Турција Монако
Туристичка виза, Патување, одмор ... Турција Монголија
Туристичка виза, Патување, одмор ... Турција Црна Гора
Туристичка виза, Патување, одмор ... Турција Мозамбик
Туристичка виза, Патување, одмор ... Турција Мјанмар


Пополни го овој формулар:
- Да се ​​направи барање за информации
- Да оставите порака на оваа страница и да учествува во дискусија на форумот.
- За да добијат редовно ажурирање (билтен).
Само ќе се појави порака на оваа страница. Вашите лични податоци ќе останат доверливи.

целосно име :


e-mail :*


градот : *


земја : *


професија :


порака : *


*