Visa Pelancong, Perjalanan, Cuti ...

Republik Czech > Moldova Sejak 1 Januari 2007, warga Kesatuan Eropah, Amerika Syarikat, Kanada, Switzerland dan Jepun, boleh memasuki Republik Moldova tanpa visa.

 
Warga Perancis yang singgah atau menetap di Moldova mesti memegang pasport yang sah.
 
Kesahihan pasport mestilah lebih daripada 6 bulan dari tarikh kemasukan ke dalam wilayah Moldova.
Tempoh penginapan tidak boleh melebihi 90 hari dalam satu semester.
 
Dalam kes melebihi tempoh maksimum penginapan yang dibenarkan, denda dikenakan ke atas pengembara dan tak dpt diterima 3 tahun hendaklah disampaikan.
 
Tarikh di wilayah Moldovan hendaklah dibuktikan oleh setem yang diletakkan di dalam pasport apabila menyeberangi sempadan. Bagi pengunjung yang tiba melalui udara, langkah ini dijalankan oleh pengawal sempadan di lapangan terbang di Chisinau. Apabila anda tiba dengan kereta, pastikan untuk menghabiskan hanya oleh pegawai sempadan yang adalah orang-orang hanya dibenarkan untuk melaksanakan langkah ini.
 
Awas: Transnistria input tidak menimbulkan untuk permohonan seperti penampan, memaksa pelancong untuk mempunyai, semasa ketibaan, teratur keadaan beliau dengan pejabat penghijrahan di Chisinau.
Sejak 1 September 2001, pihak berkuasa Moldovan memerlukan warga asing yang ingin tinggal di Republik persembahan Moldova, wang tunai, sekurang-kurangnya AS $ 250 (atau bersamaan dalam mata wang tukar). Kad kredit tidak dianggap bukti sumber. Bukan penyerahan jumlah ini boleh mengakibatkan penafian kemasukan ke dalam wilayah Moldova.
Mengisi borang ini:
- Untuk membuat permintaan untuk maklumat
- Untuk meninggalkan mesej di halaman ini dan mengambil bahagian dalam forum perbincangan.
- Untuk menerima kemas kini yang teratur (Newsletter).
Hanya mesej akan muncul di halaman ini. Butir-butir peribadi anda akan kekal sulit.

nama penuh :


e-mel :*


bandar : *


negara : *


profesion :


mesej : *


*