Туристичка виза, Патување, одмор ...

Романија > Молдавија


 Од 1 јануари 2007 година, државјаните на Европската унија, САД, Канада, Швајцарија и Јапонија, може да влезе во Република Молдавија без виза.

 
Француски државјани кои транзитираат или престојуваат во Молдавија мора да поседуваат важечки пасош.
 
Валидноста на патната исправа мора да биде повеќе од 6 месеци од денот на влегување во територијата на Молдавија.
Време на престојот не смее да надмине 90 дена за семестар.
 
Во случај на пречекорување на максимално времетраење на овластени престој, парична казна е изречена на патникот и неприфатливоста на 3 години ќе биде задоволена.
 
Датумот на Молдавија територија да биде потврдено од страна печат ставен во пасош при преминувањето на границата. За посетителите кои пристигнуваат од воздух, овој чекор се врши од страна на граничната полиција на аеродромот во Кишињев. Кога ќе пристигнете со автомобил, осигурајте се да поминат само од страна на граничните службеници кои се единствените кои е дозволено да го спроведете ова чекор.
 
Внимание: Влезот Транснистрија не доведуваат до примената на таков тампон, принудувајќи на патникот да има, по пристигнувањето, го регулира ситуацијата со миграцијата канцеларија во Кишињев.
Од 1 септември 2001 година, Молдавија власти бараат странски државјани кои сакаат да останат во Република Молдавија презентација, пари, најмалку US $ 250 (или еквивалент во конвертибилна валута). Кредитни картички не се сметаат за доказ на ресурсите. Не-поднесување на оваа сума може да резултира со одбивање на влез на територијата на Молдавија.




Пополни го овој формулар:
- Да се ​​направи барање за информации
- Да оставите порака на оваа страница и да учествува во дискусија на форумот.
- За да добијат редовно ажурирање (билтен).
Само ќе се појави порака на оваа страница. Вашите лични податоци ќе останат доверливи.

целосно име :


e-mail :*


градот : *


земја : *


професија :


порака : *


*